Verhalen bij het kampvuur

We starten met een nieuwe activiteit: ´verhalen bij het kampvuur’ hebben we het gedoopt.
De opzet: we ontmoeten elkaar rond het kampvuur. Drinken een kop koffie, thee of een biertje. Bij het kampvuur vertelt één iemand een inspirerend, stoer maar ook kwetsbaar verhaal over avonturen in zijn leven.
Dat kan gaan over iets moois wat iemand gerealiseerd heeft, over een behaalde overwinning, over een worsteling in zijn leven of over een bijzondere prestatie. Over wat daar voor nodig was. Wat het heeft gekost. Wat de leerervaring is. Wat de kracht en inspiratie geeft om het te doen.
Na het verhaal is er de gelegenheid elkaar vragen te stellen. In gesprek te gaan over het verhaal. Wat spreekt jou aan? Wat herken je? Wat inspireert je?
Aansluitend is er een hapje en een drankje.
We starten deze activiteit op vrijdagavond 5 oktober. Dit doen we in het Bieslandse Bos tussen Pijnacker en Nootdorp, op de kampvuurplaats.
De eerste avond vertelt Moritz Pfähler zijn verhaal. Moritz is een zeer ervaren bergbeklimmer. Verschillende bergen heeft hij beklommen, in de Andes, de Kaukasus, de Kilimanjaro en afgelopen zomer bijna op de Noordpool in Alaska. En dat kost wat: terwijl jij op de bank hangt fietst Moritz een half uur in de kou van de vriesruimte in het ziekenhuis waar hij werkt. Moritz vertelt over zijn ervaringen bergop. Wat maakt hij mee bergop? Wat maakt dat hij bereid is zoveel te investeren om het te bereiken? Kan de natuur hem de baas? Waar ligt zijn top? Moritz vertelt hierover en je hebt de gelegenheid hem te bevragen.
Natuurlijk: dit is spannend om aan mee te doen. Je weet niet waar het verhaal heen gaat. Welke vraag jou misschien gesteld wordt. Maar bedenk: de mooiste bloemen bloeien altijd aan de rand van het ravijn.
We hopen dat je meedoet de 5e oktober!
Datum: vrijdag 5 oktober
Locatie: Bieslandse Bos, tussen Pijnacker en Nootdorp
Tijd: 20.00 – 22.00u
Kosten: € 7,50 per persoon
Aanmelden: via mvmvoorburg@gmail.com